• 24/7 gratis bezorging
  • Binnen 30 min.
  • Beste kwaliteit lachgas
24/7 bezorging
Binnen 30 min.
Top kwaliteit

In verband met Corona kunnen de prijzen afwijken

Lachgas Ballon

Snel zoeken

In dit artikel vind je antwoord op de vraag: hoe gebruik je lachgas ballon? Belangrijk om te weten, want om het lachgas effect écht te kunnen ervaren, moet je het natuurlijk wel op de juiste manier gebruiken.

Hoe gebruik je lachgas?

Allereerst is het belangrijk dat je lachgas bestelt van hoge kwaliteit. Bij Lachgas Centrale is dat altijd een zekerheid. Als lachgas groothandel verkopen we namelijk alleen food-grade laggas. Dat betekent dat het gas uitgebreid is getest en goed is bevonden voor menselijke consumptie. Daarnaast heb je bij ons altijd de keuze uit maar liefst 4 verschillende formaten flessen of tanks. Handig als je een kleine lachgas fles van 2 kg wilt laten bezorgen, of juist een wat grotere tank van 10 kg nodig hebt voor een gezellige avond.

Lachgas gebruiken met een tank doe je altijd in combinatie met een ballon. Zodra je de ballon op de cilinder van de tank of de lachgas fles zet, vult deze zich met gas. Op dit moment is het lachgas klaar om te kunnen inhaleren. Je ademt diep in via de ballon. Vervolgens houd je je adem even in om het effect van lachgas te kunnen versterken. Wil je dat liever niet, dan kun je ook door je neus blijven ademen. Het gas wordt dan vermengd met zuurstof, waardoor de effecten van het laggas wat afzwakken. Als je lachgas patronen gebruikt, dan kun je deze rechtstreeks in de ballon spuiten. Om een ballon te kunnen vullen heb je in de meest gevallen 2 patronen nodig. Lachgas kopen in een tank is echter een meer voordelige en eenvoudige manier om lachgas te kunnen gebruiken.

Wat is het effect van lachgas?

Laggas gebruiken is leuk, maar wat is het effect van lachgas eigenlijk? De effecten en uitwerkingen van lachgas kunnen voor elke persoon verschillend zijn. Dit heeft vooral te maken met hoe zwaar je bent en hoeveel gas je inademt, maar ook in welke sfeer jij je bevindt. Ben je bijvoorbeeld al vrolijk of lacherig, dan wordt dit met het gebruik van lachgas nog eens extra versterkt. Lachgas verdooft het zenuwstelsel voor een korte periode. Ook heeft het invloed op de hersenfunctie. Deze worden voor korte tijd op non-actief gesteld.

Het effect van lachgas is goed te omschrijven als een bepaalde roes. Je hebt het gevoel dat je droomt, maar voelt je tegelijkertijd ook heel euforisch en gelukkig. Je kunt zelfs een enorme lachbui krijgen als je lachgas inademt, of een hallucinatie ervaren. Bijvoorbeeld door het horen van rare geluiden of het zien van allerlei gekke vervormingen. Het effect van lachgas is het meest heftig als je het gas puur inademt vanuit de ballon en je adem vervolgens even vasthoudt. Je kunt het effect verminderen door tegelijkertijd in en uit te ademen via je neus.

De effecten van lachgas gebruik kunnen ook verhoogde ademhaling of duizeligheid met zich meebrengen. Het is daarom goed om een veilige plaats op te zoeken zodra je lachgas wilt gaan gebruiken. Bijvoorbeeld op een stoel of een bank. Sommige gebruikers ervaren zelfs een gevoel van flauwvallen nadat ze het gas hebben ingeademd. Het ervaren van hoofdpijn is ook een effect van lachgas. Dit komt omdat je tijdelijk te maken hebt gehad met een gebrek aan zuurstof.

lachgas ballonnen

Is lachgas verslavend?

Lachgas is in principe niet verslavend. Dat wil zeggen dat de kans op afhankelijkheid van het gas zeer gering en dus verwaarloosbaar is. Toch bestaan er natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel en is het aan te raden om hier verstandig mee om te gaan. Je loopt dus niet zomaar een laggas verslaving op. Het kan natuurlijk wel voorkomen dat je tijdens een gezellige avond of een festival meerdere keren een ballon met lachgas gebruikt. Ook als je regelmatig lachgas laat bezorgen is de kans op een verslaving nihil.

Leuk weetje: er zijn wél verslavingen met laggas bekend in de medische sector. Uit een verslag dat gepubliceerd is in het Amerikaanse vakblad Uppers, Downers en Allrounders,  kun je namelijk lezen hoe vooral tandartsen verslaafd zijn aan lachgas. Zij hebben namelijk onbeperkt toegang tot medisch lachgas dat niet geschikt is voor menselijke consumptie. Uit onderzoek blijkt dat sommige medici en tandartsen lichamelijk afhankelijk zijn van het gebruik van medisch lachgas.

Lachgas Centrale verkoopt alleen zuiver lachgas van de hoogste kwaliteit. Onze producten zijn uitvoerig gecontroleerd, onderzocht én geproduceerd voor recreatief gebruik. Op deze manier is lachgas niet verslavend en kun je het 100% veilig gebruiken als je dit op de juiste manier doet natuurlijk. Laggas mag dus niet vergeleken worden met soft- of harddrugs, welke wél tot verslavingen kunnen leiden. Wil je meer weten over een veilig gebruik van lachgas? Lees dan ook eens ons artikel: hoe gebruik je lachgas?

Is lachgas verboden?

Nee, lachgas is niet verboden. Door een verandering in de Wet is het verkopen en gebruiken van lachgas ook voor recreatief gebruik gelegaliseerd. Dat komt omdat laggas vanaf april 2016 niet langer gezien wordt als een geneesmiddel. Lachgas is daarmee onder de Warenwet geplaatst waardoor er bij de verkoop niet meer aan strenge regels voldaan hoeft te worden. Dit is bepaald door het Europese Hof. Vanaf juli 2016 lag de verantwoordelijkheid voor de verkoop en het gebruik van lachgas dus bij de NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit).

Zij zouden een handhavende positie in moeten nemen in het naleven van de opgestelde regelgeving omtrent lachgas verkoop.Daaropvolgend heeft deze instelling een onderzoek uit laten voeren die duidelijkheid moest geven over de risico’s van laggas gebruik én de verantwoordelijkheid van de groothandel of verkoper. Uit het onderzoek is gebleken dat het inhaleren van lachgas geen nadelige gezondheidseffecten met zich meebrengt. Dat is de reden waarom het gebruiken en verkopen van lachgas niet verboden is.

Dat lachgas niet verboden is, wil echter niet zeggen dat je altijd met kwalitatief gas te maken hebt. Lachgas kopen doe je dus bij voorkeur bij een gespecialiseerde lachgas groothandel. Zij kunnen je bovendien ook prima informeren over het gebruik van lachgas of de effecten ervan. Bij Lachgas Centrale verkopen we alleen hoogwaardig laggas dat 99,9% zuiver en puur is. Het N20 dat wij verkopen wordt speciaal gemaakt voor menselijke consumptie, waardoor je geen hinder ondervindt van nadelige gezondheidseffecten of verslaving-risico’s.

Waar kan je lachgas kopen? Tegenwoordig kun je op steeds meer plaatsen lachgas kopen. Zelfs tijdens een avond uit in een discotheek of nachtclub kun je een lachgas tank met ballonnen kopen. Ook op steeds meer Nederlandse festivals wordt laggas aangeboden. Toch is het verstandig om hier selectief in te zijn. Je wilt immers zeker zijn van een goede kwaliteit lachgas tegen een scherpe prijs. Een lachgas groothandel is dan een prima keuze. Bij Lachgas Centrale heb je altijd een ruime keuze aan tanks en flessen in verschillende formaten. Uiteraard geleverd mét ballonnen. Lachgas bestellen kan bij ons 24/7. Je geeft jouw bestelling

Bericht delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Overige onderwerpen