Lachgas Effect

Snel zoeken

Misschien is het je opgevallen dat lachgas de afgelopen tijd veel is besproken in de media en het nieuws. Ook wordt dit middel steeds vaker gebruikt op huisfeestjes, in discotheken en zelfs op festivals. Ook wij merken er steeds meer mensen zijn die een lachgas tank bestellen via onze website. Hoewel dit middel eigenlijk al honderden jaren bestaat, is er de laatste tijd veel commotie ontstaan over het gebruik van lachgas.

Wil je de risico’s beperken met het gebruiken van lachgas? Lees dan ons artikel: is lachgas gevaarlijk

lachgas effect

Wat is Lachgas?

Lachgas is een kleur en geurloos gas met meerdere benamingen. Onder de gebruikers wordt er vaak gesproken over een lachgas ballon. Maar ook laggas, laughing gas (Engels) of zelfs hippy crack zijn bekende benamingen voor lachgas. De scheikundige termen voor lachgas zijn nitrous oxide (N2O) en di-stikstofmonoxide. Lachgas wordt ook in één adem genoemd met de anesthesie. Anesthesisten gebruiken dit gas namelijk om negatieve gevoelens en pijn te kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld als je een medische ingreep moet ondergaan.

Bij Lachgas Centrale bieden we alleen een hoge kwaliteit lachgas aan welke uitsluitend is bestemd en getest voor menselijke consumptie.

Wat doet Lachgas met je?

Als je voor het eerst laggas gaat gebruiken wil je natuurlijk maar één ding weten. Wat doet lachgas met je? Welk effect heeft lachgas op je lichaam en wat zijn de gevaren en risico’s? Als je lachgas via een ballon inhaleert, dan komen de werkzame stoffen via de longen in de bloedbaan terecht. Daar wordt het direct getransporteerd naar je hersenen. N2O heeft een verdovende uitwerking op het zenuwstelsel. Het stofje legt de glutamaatreceptor in de hersenen voor een korte tijd stil. De hersenen worden daardoor tijdelijk geremd in hun werking. Hoewel lachgas binnen 15-20 seconden werkt, duurt de roes die je ervaart echter maar kort. Na het inhaleren van laggas is de stof binnen 2-5 minuten uitgewerkt.

Effect lachgas

Het lachgas effect is voor iedereen verschillend. Dit is ook afhankelijk van hoeveel lachgas je inhaleert, maar ook jouw gewicht en mentale toestand hebben hiermee te maken. Verschillende belevingen die gebruikers beschrijven zijn een lacherig gevoel, het horen van vertraagde geluiden en vervormingen. Het inhaleren van lachgas brengt volgens gebruikers ook een euforisch gevoel met zich mee. Feitelijk gezien leef je dus even heel kort in een droom. Na 2-5 minuten nemen de effecten van lachgas langzaam af.

Is lachgas schadelijk?

Als je lachgas op een verkeerde manier gebruikt of niet de beschikking hebt over het best verkrijgbare laggas, dan bestaan er ook gevaren. Lachgas is gevaarlijk als je het direct vanuit de gasfles inhaleert. Ook als je zwanger bent kun je beter geen lachgas gebruiken. En het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar inhaleer nooit lachgas als je deelneemt aan het verkeer of een auto bestuurd. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de gevaren van lachgas.

Bericht delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Overige onderwerpen