HomeMeer wetenWat is een lachgas effect
10 februari 2020

Wat is een lachgas effect

Misschien is het je opgevallen dat lachgas de afgelopen tijd veel is besproken in de media en het nieuws. Ook wordt dit middel steeds vaker gebruikt op huisfeestjes, in discotheken en zelfs op festivals. Ook wij merken er steeds meer mensen zijn die een lachgas tank bestellen via onze website. Hoewel dit middel eigenlijk al honderden jaren bestaat, is er de laatste tijd veel commotie ontstaan over het gebruik van lachgas. Wil je de risico’s beperken met het gebruiken van lachgas? Lees dan ons artikel: is lachgas gevaarlijk?

Wat doet Lachgas met je?

Als je voor het eerst laggas gaat gebruiken wil je natuurlijk maar één ding weten. Wat doet lachgas met je? Welk effect heeft lachgas op je lichaam en wat zijn de gevaren en risico’s? Als je lachgas via een ballon inhaleert, dan komen de werkzame stoffen via de longen in de bloedbaan terecht. Daar wordt het direct getransporteerd naar je hersenen. N2O heeft een verdovende uitwerking op het zenuwstelsel. Het stofje legt de glutamaatreceptor in de hersenen voor een korte tijd stil. De hersenen worden daardoor tijdelijk geremd in hun werking. Hoewel lachgas binnen 15-20 seconden werkt, duurt de roes die je ervaart echter maar kort. Na het inhaleren van laggas is de stof binnen 2-5 minuten uitgewerkt.

Effect lachgas

Het lachgas effect is voor iedereen verschillend. Dit is ook afhankelijk van hoeveel lachgas je inhaleert, maar ook jouw gewicht en mentale toestand hebben hiermee te maken. Verschillende belevingen die gebruikers beschrijven zijn een lacherig gevoel, het horen van vertraagde geluiden en vervormingen. Het inhaleren van lachgas brengt volgens gebruikers ook een euforisch gevoel met zich mee. Feitelijk gezien leef je dus even heel kort in een droom. Na 2-5 minuten nemen de effecten van lachgas langzaam af.