HomeMeer wetenHoe werkt een lachgas ballon
7 januari 2020

Hoe werkt een lachgas ballon

In dit artikel vind je antwoord op de vraag: hoe gebruik je lachgas ballon? Belangrijk om te weten, want om het lachgas effect écht te kunnen ervaren, moet je het natuurlijk wel op de juiste manier gebruiken.

Hoe gebruik je lachgas?

Allereerst is het belangrijk dat je lachgas bestelt van hoge kwaliteit. Bij Lachgas Centrale is dat altijd een zekerheid. Als lachgas groothandel verkopen we namelijk alleen food-grade laggas. Dat betekent dat het gas uitgebreid is getest en goed is bevonden voor menselijke consumptie. Daarnaast heb je bij ons altijd de keuze uit maar liefst 4 verschillende formaten flessen of tanks. Handig als je een kleine lachgas fles van 2 kg wilt laten bezorgen, of juist een wat grotere tank van 10 kg nodig hebt voor een gezellige avond.

Lachgas gebruiken met een tank doe je altijd in combinatie met een ballon. Zodra je de ballon op de cilinder van de tank of de lachgas fles zet, vult deze zich met gas. Op dit moment is het lachgas klaar om te kunnen inhaleren. Je ademt diep in via de ballon. Vervolgens houd je je adem even in om het effect van lachgas te kunnen versterken. Wil je dat liever niet, dan kun je ook door je neus blijven ademen. Het gas wordt dan vermengd met zuurstof, waardoor de effecten van het laggas wat afzwakken. Als je lachgas patronen gebruikt, dan kun je deze rechtstreeks in de ballon spuiten. Om een ballon te kunnen vullen heb je in de meest gevallen 2 patronen nodig. Lachgas kopen in een tank is echter een meer voordelige en eenvoudige manier om lachgas te kunnen gebruiken.