HomeMeer wetenLachgas patronen
13 januari 2020

Lachgas patronen

Bij Lachgas Centrale kan je het beste lachgas bestellen die er op dit moment op de markt beschikbaar is. Al onze producten worden grondig gecontroleerd en worden uitsluitend gemaakt voor menselijke consumptie. Het lachgas wat wij aanbieden is 99,9% puur en wordt in veel gevallen gratis bezorgd door onze lachgas koerier.

Waar zijn lachgas patronen van gemaakt?

Lachgas patronen worden gemaakt van metaal. De patronen vind je ook terug in slagroomspuiten die binnen de horeca worden gebruikt. Sommige lachgas patronen worden niet speciaal gemaakt voor menselijke consumptie. Deze patronen worden vaak gebruikt voor industriële doeleinden.

Dit gas bevat geen zuurstof. Daardoor is de N20 vele malen sterker dan recreatief lachgas. Het is dus niet aan te raden om deze lachgas patronen te gebruiken. Laggas patronen die gemaakt zijn om te inhaleren zijn wél geschikt voor menselijk gebruik. Het gas dat zich in het patroon bevindt, wordt geleegd in een meegeleverde lachgas ballon. Het gas wordt van het patroon in de ballon geheveld met een speciale spuitbus.

Meestal heb je 1-2 lachgas patronen nodig voor één ballon. Deze is leeg na 4-5 keer inhaleren. Patronen kun je slechts eenmalig gebruiken en niet bij laten vullen. Lachgas patronen zijn daarmee dus minder duurzaam in gebruik dan een lachgas tank of fles.

Waar kan je lachgas patronen kopen?

Wil je weten waar je lachgas patronen kunt kopen? Tegenwoordig kan dat op heel veel verschillende plaatsen. Dat kan online, maar ook via een lachgas groothandel of een koerier. Let altijd goed op of je te maken hebt met food-grade lachgas patronen. Dit betekent dat ze getest én geschikt zijn voor menselijke consumptie. Alleen op deze manier kun je laggas patronen veilig gebruiken. Lachgas patronen kopen kun je ook doen op een festival, een hip feest in een nachtclub of een discotheek. Bij Lachgas Centrale verkopen we geen lachgas patronen. Wel bieden we je een ruime keuze aan lachgas tanks van de beste kwaliteit en tegen de scherpste prijs.

Hoe gebruik je lachgas patronen?

We geven je graag antwoord op de vraag: hoe gebruik je lachgas patronen? Om de effecten van lachgas optimaal te kunnen ervaren, moet je de patronen natuurlijk wel op de juiste manier gebruiken. Patronen werken anders dan een lachgas tank. Wel is het zo dat ook een patroon in combinatie met een lachgas ballon wordt gebruikt. Het enige is dat je voor het gebruik van patronen ook een speciale spuitbus nodig hebt om het N20 in de ballon te kunnen krijgen. Rechtstreeks uit het patroon of de tank inademen mag absoluut niet. Je longen én lippen lopen kans op bevriezing door de lage temperatuur van het gas.

Zo gebruik je lachgas patronen:

  • Zorg ervoor dat je de patronen besteld bij een goede lachgas groothandel of lachgas koerier. Op deze manier weet je zeker dat je te maken met lachgas patronen die geschikt zijn voor menselijke consumptie. (lees: lachgas koerier)
  • Denk eraan om naast de patronen ook ballonnen en een spuitbus te bestellen. Deze spuitbus heb je straks nodig om de ballon te kunnen vullen met lachgas. Je kunt lachgas bestellen via een website, maar thuis laten bezorgen door een koerier is ook mogelijk.
  • Controleer of de patronen geseald zijn. Het label mag niet verbroken zijn. Breek het lachgas patroon vervolgens open laat het gas in de spuitbus lopen. Vervolgens vul je met de spuitbus de ballon met lachgas. Je hebt ongeveer 1-2 lachgas patronen nodig om een ballon te kunnen vullen.
  • Inhaleer het lachgas door in te ademen en deze even vast te houden. Wil je een minder heftig effect? Adem dan gelijktijdig door je neus.