HomeMeer wetenLachgas tank
27 november 2019

Lachgas tank

Een lachgas tank is de goedkoopste manier om aan je favoriete ballonnetjes te komen. In tegenstelling van lachgaspatronen kan je met een lachgas tank veel langer genieten en maak je nog eens minder rommel tijdens je space ontdekkingen. Daarnaast kan je de lachgastank laten bijvullen bij je leverancier of zelfs statiegeld voor krijgen.

Lachgas in het nieuws

Helaas komt lachgas afgelopen tijd negatief in de media. Dit heeft mede mogelijk te maken dat mensen niet op een verantwoordelijke manier omgaan met het gebruik ervan. Hoewel de overheid alles eraan doet om deze middel te verbieden is het verkopen en gebruik van deze middel volledig legaal. De Europese rechter heeft bepaald dat lachgas niet onder geneesmiddelenwet valt en hierdoor gewoon verkocht en gebruikt mag worden.

Waar kan je lachgas kopen?

Hoewel de meeste mensen lachgas tijdens feesten en festivals gebruiken, weten ze niet dat je heel gemakkelijk zelf lachgas fles kan bestellen. Dit is ideaal als je zelf een feestje organiseert of gewoon lekker met je vrienden wilt chillen. Als je zelf een lachgas besteld zul je meteen merken dat er mensen op een festivals heel veel aan je verdienen. Een normaal tarief op een festival voor een ballon is ongeveer € 5,-. Als je zelf de goedkoopste en de kleinste tank van 2kg besteld betaal je € 0,25 per ballon.

Snel een lachgas tank huren

Als je zelf niet over een lachgas tank beschikt kan je deze vaak huren. Hiervoor betaal je vaak borgkosten voor. Deze krijg je uiteraard weer terug wanneer je lachgas tank leeg is en in levert. Het inleveren van een lege fels kan op zaterdag en zondag met een afspraak bij ons op locatie. De kosten van een lachgas tank variëren van de grote van je bestelde tank. Dit wordt ook vaak omschreven als statiegeld voor je lachgas tank.

Toch is het verstandig om hier selectief in te zijn. Je wilt immers zeker zijn van een goede kwaliteit lachgas tegen een scherpe prijs. Een lachgas groothandel is dan een prima keuze. Bij Lachgas Centrale heb je altijd een ruime keuze aan tanks en flessen in verschillende formaten.

 • Lachgas Tank 2KG
 • Lachgas Tank 4KG
 • Lachgas Tank 7,5 KG
 • Lachgas Tank 10 KG
 • Lachgas Tank 15 KG

Uiteraard geleverd mét ballonnen. Lachgas bestellen kan bij ons 24/7. Je geeft jouw bestelling eenvoudig door via WhatsApp of e-mail. Ook als het gaat om lachgas bezorgen voorzien we je van een uitstekend service. Jouw laggas tank wordt vaak al binnen 30 minuten afgeleverd!

Heb je nooit eerder lachgas gebruikt? Lees dan ons artikel over hoe je een lachgas ballon moet gebruiken.

Lachgas tank bijvullen

Heb je een lege lachgas tank en wil je deze bijvullen? Dan kan je met ons contact opnemen. Als je eerder bij ons een lachgas tank hebt afgenomen, dan krijg je meteen nieuwe lachgas tank retour. Zo hoef je niet te wachten. Afhankelijk van de drukte kan het ongeveer een uur duren voordat je tank gevuld is, neem altijd met ons contact op. Wij zijn gevestigd in omgeving van Rotterdam.


Steeds minder mensen maken gebruik van lachgaspatronen en schakelen over naar een cilinder. Dit komt omdat voorheen winkels zoals blokker heel goedkoop patronen verkochten. Deze kon je door middels van een slagroomspuit vullen en omzetten naar een lachgasballon. Dit soort gassen worden van food grade kwaliteit gemaakt en zijn niet schadelijk voor consumptie. Dit allemaal maakt veel rommel, daarnaast gaan de doppen van slagroomspuit erg snel kapot. Nu zijn de prijzen inmiddels met 300% verhoogd en is er goedkomere alternatief op de markt gekomen: dé lachgas tank.Lachtank voordelenen waar moet je opletten

Hoe vind ik een lachgas groothandel?

Als je ook eens kennis wilt maken met lachgas, dan bestel dat natuurlijk het liefst bij een gespecialiseerde groothandel. Maar hoe vind je een goede lachgas groothandel? Gelukkig is Lachgas Centrale eenvoudig te vinden in de zoekmachines. Een goede groothandel vind je dan ook bij voorkeur online. Een groothandel heeft meestal ook de beschikking over een koerier én een 24/7 service. Dat betekent dat je een lachgas tank of een lachgas fles op elke moment van de dag thuis kunt laten bezorgen. Als je op zoek bent naar een laggas groothandel, dan is het ook belangrijk om op de kwaliteit te letten van de producten die ze verkopen. Niet elke groothandel verkoopt zuiver en getest lachgas. Gelukkig hoef je daar bij Lachgas Centrale niet bang voor te zijn. Binnen onze groothandel bestel je alleen 99,9% puur lachgas van de beste kwaliteit.

Lachgastank veilig gebruiken

Dit zijn de punten waar je op moet letten als je lachgas gaat kopen en gebruiken. Bij heftige klachten raden wij altijd contact op te nemen met een huisarts. Wees eerlijk over je lachgas gebruik.

 • Lachgas is een stemmingsversterker. Gebruik het wanneer jij je goed voelt. Wij raden niet om lachgas te gebruiken wanneer jij je depressief voelt, dit zal je gevoel wellicht wel versterken.
 • Gebruik altijd een ballon als je laggas gebruikt, inhaleer lachgas nooit direct in je mond. Hierdoor kunnen je longen bevriezen.
 • Gebruik alleen lachgas van food grade kwaliteit. Puurheid van lachgas is ook belangrijk, sommige gassen worden gebruikt voor machine werk. Deze zijn niet geschikt voor consumptie.
 • Zorg ervoor dat je comfortabel zit of ligt.  In sommige gevallen kunnen mensen een paar seconden even outgaan.
 • Wees voorzichtig met het aanrakken van de uitpunten waar het lachgas uitkomt. Bedek altijd voor de zekerheid je handen met kleding (bijvoorbeeld je mauwen).
 • Gebruik lachgas nooit als je gaat rijden! Het is niet alleen onverstandig, maar kan je ook nog een flinke boete opleveren.
 • Combineer lachgas niet met andere drugs. Mensen die vaak drugs gebruiken beweren dat het effect van lachgas heftiger is in combinatie met drugs. Dit raden wij je niet aan, vooral niet als je ballonnen voor het eerste keer gaat doen.
 • Gebruik niet te veel lachgas achter elkaar. Neem constante pauzes en ga bijvoorbeeld een beetje lopen. Te veel van alles is nooit goed. In het nieuws zie je vaak jongeren verlamd raken, dit zijn mensen die dagelijks 200+ ballonen gebruiken. Volgens onderzoekers is kan je af en toe wel een ballon inhalen, pas bij een grote hoeveelheid en langdurig gebruik is het schadelijk voor je lichaam.
 • Heb je toch veel lachgas gebruikt en wil je immuunsysteem toch een beetje helpen. Onderzoekers zeggen dat mensen die te veel lachgas gebruiken te kort komen aan b12.
 • Hoewel de lachgas tank erg sterkgebouwd is, raden wij af om de lachgastank in de zon te laten of dicht bij het vuur.

Lachgas tank 2 kg

Bij Lachgas Centrale leveren wij lachgas die 99,9% puur is. Omdat 100% lachgas niet bestaat is dit de beste kwaliteit die in de wereld beschikbaar is. Onze producten zijn food-grade kwaliteit goedgekeurd en kunnen veilig gebruikt worden voor menselijke consumptie.Een lachgastank van 2 kg is de kleinste tank die je overal kan bestellen. Deze is klein genoeg, waardoor je het overal naar toe kan meenemen. De inhoud staat ook gelijk aan 2,7 liter en wordt gezegeld afgeleverd. Hierdoor weet je dat het tank niet eerder is gebruikt en getest door ons.

Twee kilo lachgas staat gelijk aan 200 slagroompatronen dat is gelijk aan 200 kleine lachgas ballonnen of 100 grote lachgasballonnen. Deze cijfers kunnen afwijken afhankelijk van de grote van de ballonnen die je gaat gebruiken. Je kan met deze tank rechtstreeks ballonnen maken en heb je geen patronen of, crackers of een slagroomspuit nodig. De kosten voor deze lachgas tank is € 50,- Gemiddelde prijs per ballon: € 0,25

Wanneer je niet over eigen lachgastank beschikt betaal je vaak een borg en deze krijg je terug wanneer je de tank retour geeft, ook wel statiegeld genoemd. De aanbetaling voor een 2kg tank is gemiddeld +/- € 50,-.

Lachgas tank 4 kg

Een lachgastank van 4kg is ideaal als je lachgas met een middelgroot groepje gaat gebruiken. Je kan er ongeveer 400 kleine ballonen mee maken (staat gelijk aan 1 patroon per ballon). Of 200 grote ballonen (2 patronen). De kosten van een lachgas van 4kg met hoge kwaliteit is +/- € 90,-. Als je niet over een eigen tank beschikt is de borg ongeveer € 75,-

Gemiddelde prijs per ballon: € 0,225

Lachgas tank 7,5 kg

Een lachgastank van 7,5kg is ideaal als je lachgas met voor een groot feest. Je kan er ongeveer 750 kleine ballonen mee maken (staat gelijk aan 1 patroon per ballon). Of 325 grote ballonen (2 patronen). De kosten van een lachgas van 7,5kg met hoge kwaliteit is +/- € 150,-. Als je niet over een eigen tank beschikt is de borg ongeveer € 100,-

Gemiddelde prijs per ballon: € 0,20

Lachgas tank 10kg

Als je het groot gaat aanpakken raden wij je een lachgas tank van 10kg aan. Ideaal voor een groot evenement. Je kan er ongeveer 1000 kleine ballonen mee maken (staat gelijk aan 1 patroon per ballon). Of 500 grote ballonen (2 patronen). De kosten van een lachgas van 7,5kg met hoge kwaliteit is +/- € 150,-. Als je niet over een eigen tank beschikt is de borg ongeveer € 150,-

Gemiddelde prijs per ballon: € 0,15