• 24/7 gratis bezorging
  • Binnen 30 min.
  • Beste kwaliteit lachgas
24/7 bezorging
Binnen 30 min.
Top kwaliteit

In verband met Corona kunnen de prijzen afwijken

Lachgas patronen

Snel zoeken

Lachgas patronen of lachgas tank? Wat is nou beter en waar moet je rekening mee houden?

Bij Lachgas Centrale kan je het beste lachgas bestellen die er op dit moment op de markt beschikbaar is. Al onze producten worden grondig gecontroleerd en worden uitsluitend gemaakt voor menselijke consumptie. Het lachgas wat wij aanbieden is 99,9% puur en wordt in veel gevallen gratis bezorgd door onze lachgas koerier.

Wat is lachgas?

Lachgas is een kleur en geurloos gas met meerdere benamingen. Onder de gebruikers wordt er vaak gesproken over een lachgas ballon. Maar ook laggas, laughing gas (Engels) of zelfs hippy crack zijn bekende benamingen voor lachgas. De scheikundige termen voor lachgas zijn nitrous oxide (N2O) en di-stikstofmonoxide. Lachgas wordt ook in één adem genoemd met de anesthesie. Anesthesisten gebruiken dit gas namelijk om negatieve gevoelens en pijn te kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld als je een medische ingreep moet ondergaan.

Nog een belangrijk weetje over lachgas: het kan voor twee doeleinden gebruikt worden namelijk:

  • Voor het bedienen van specifieke machines en voertuigen. In deze gevallen wordt achgas ook wel NOS of nitro genoemd. Dit soort lachgas mag je niet inhaleren.
  • lachgas (of laggas) voor menselijke consumptie. Deze lachgas variant wordt vaak gebruikt door artsen, maar ook chef-koks maken hier gebruik van. Bijvoorbeeld voor het opspuiten van slagroom uit een fles.

Waar wordt lachgas voor gebruikt?

Lachgas kan op twee manieren worden gebruikt. Op een recreatieve én medische manier. In de medische wereld wordt lachgas gebruikt als sedatie. Bijvoorbeeld om pijn te kunnen onderdrukken als je een korte ingreep moet ondergaan. In Amerika wordt lachgas ook door tandartsen gebruikt. In Nederland en Europa wordt lachgas ook gebruikt om patiënten onder narcose te kunnen brengen. De dosering is dan hoger en langduriger.

Maar waar wordt lachgas nog meer voor gebruikt? Natuurlijk ook voor recreatieve doeleinden. In dat geval wordt lachgas gebruikt in combinatie met een ballon of in de vorm van lachgas patronen. Als je een lachgas tank gebruikt, dan heb je een ballon nodig om het gas te kunnen inhaleren. Steeds vaker maken mensen gebruik van een lachgas koerier, die de bestelling netjes bij je thuis komt bezorgen. Bijvoorbeeld als je een huisfeestje of een gezellige avond met vrienden organiseert. Lachgas wordt ook veel gebruikt in nachtclubs en tijdens festivals. Het zorgt voor een ontspannen en leuke sfeer.

De stof in laggas zorgt ervoor dat je tijdelijk een roesje ervaart. Dit kan ontspannend maar ook zeker lachwekkend werken. Je hoort geluiden anders dan ze in werkelijkheid zijn, en ook gedaantes en objecten kunnen een hele andere vorm aannemen. Lachgas kan als vanzelfsprekend ook voor een flinke lachbui zorgen. De werking begint eigenlijk direct nadat je het gas hebt geïnhaleerd met een ballon. Het lachgas effect kan 2 tot 5 minuten aanhouden, afhankelijk van hoeveel je hebt geïnhaleerd natuurlijk. Ben je nieuwsgierig geworden over de werking van lachgas en wil je meer weten over de effecten? Lees dan ons artikel: wat doet lachgas met je?

Waar zijn lachgas patronen van gemaakt?

Lachgas patronen worden gemaakt van metaal. De patronen vind je ook terug in slagroomspuiten die binnen de horeca worden gebruikt. Sommige lachgas patronen worden niet speciaal gemaakt voor menselijke consumptie. Deze patronen worden vaak gebruikt voor industriële doeleinden.

Dit gas bevat geen zuurstof. Daardoor is de N20 vele malen sterker dan recreatief lachgas. Het is dus niet aan te raden om deze lachgas patronen te gebruiken. Laggas patronen die gemaakt zijn om te inhaleren zijn wél geschikt voor menselijk gebruik. Het gas dat zich in het patroon bevindt, wordt geleegd in een meegeleverde lachgas ballon. Het gas wordt van het patroon in de ballon geheveld met een speciale spuitbus.

Meestal heb je 1-2 lachgas patronen nodig voor één ballon. Deze is leeg na 4-5 keer inhaleren. Patronen kun je slechts eenmalig gebruiken en niet bij laten vullen. Lachgas patronen zijn daarmee dus minder duurzaam in gebruik dan een lachgas tank of fles.

Waar kan je lachgas patronen kopen?

Wil je weten waar je lachgas patronen kunt kopen? Tegenwoordig kan dat op heel veel verschillende plaatsen. Dat kan online, maar ook via een lachgas groothandel of een koerier. Let altijd goed op of je te maken hebt met food-grade lachgas patronen. Dit betekent dat ze getest én geschikt zijn voor menselijke consumptie. Alleen op deze manier kun je laggas patronen veilig gebruiken. Lachgas patronen kopen kun je ook doen op een festival, een hip feest in een nachtclub of een discotheek. Bij Lachgas Centrale verkopen we geen lachgas patronen. Wel bieden we je een ruime keuze aan lachgas tanks van de beste kwaliteit en tegen de scherpste prijs.

Hoe gebruik je lachgas patronen?

We geven je graag antwoord op de vraag: hoe gebruik je lachgas patronen? Om de effecten van lachgas optimaal te kunnen ervaren, moet je de patronen natuurlijk wel op de juiste manier gebruiken. Patronen werken anders dan een lachgas tank. Wel is het zo dat ook een patroon in combinatie met een lachgas ballon wordt gebruikt. Het enige is dat je voor het gebruik van patronen ook een speciale spuitbus nodig hebt om het N20 in de ballon te kunnen krijgen. Rechtstreeks uit het patroon of de tank inademen mag absoluut niet. Je longen én lippen lopen kans op bevriezing door de lage temperatuur van het gas.

Zo gebruik je lachgas patronen:

  • Zorg ervoor dat je de patronen besteld bij een goede lachgas groothandel of lachgas koerier. Op deze manier weet je zeker dat je te maken met lachgas patronen die geschikt zijn voor menselijke consumptie. (lees: lachgas koerier)
  • Denk eraan om naast de patronen ook ballonnen en een spuitbus te bestellen. Deze spuitbus heb je straks nodig om de ballon te kunnen vullen met lachgas. Je kunt lachgas bestellen via een website, maar thuis laten bezorgen door een koerier is ook mogelijk.
  • Controleer of de patronen geseald zijn. Het label mag niet verbroken zijn. Breek het lachgas patroon vervolgens open laat het gas in de spuitbus lopen. Vervolgens vul je met de spuitbus de ballon met lachgas. Je hebt ongeveer 1-2 lachgas patronen nodig om een ballon te kunnen vullen.
  • Inhaleer het lachgas door in te ademen en deze even vast te houden. Wil je een minder heftig effect? Adem dan gelijktijdig door je neus.

Hoe vind ik een lachgas koerier?

Een lachgas koerier kun je eenvoudig online vinden. Door de zoekterm “lachgas koerier” of “lachgas groothandel” te gebruiken, krijg je in no-time diverse hits. Het is natuurlijk wel belangrijk om te controleren wat deze koerier te bieden én welke prijzen er worden gehanteerd.

Ook is het goed om na te gaan of de lachgas koerier tanks of flessen verkoopt die geschikt zijn voor recreatief en menselijk gebruik. Lachgas laten bezorgen door een koerier doe je bij Lachgas Centrale heel eenvoudig. Jouw bestelling geef je simpel door via WhatsApp. Het lachgas wordt vaak al binnen 30 minuten bezorgd door onze lachgas koerier.

lachgas prijzen

Bericht delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Overige onderwerpen